Tervetuloa blogiini! Blogissani keskityn ravinnon, hetkessä elämisen, positiivisen ajattelun ja unelmien merkitykseen elämässä. Kehon ravinnoksi ei riitä pelkästään se, että lusikoimme ruokaa suuhumme, vaan ravinnon laadulla ja puhtaudella sekä ruokailutottumuksilla on suuri merkitys. Keho tarvitsee laadukkaan ja puhtaan ravitsemuksen lisäksi lepoa, liikuntaa, positiivista ajattelutapaa, kykyä unelmoida ja elää niitä kohti.

 

Emme ole sitä, mitä syömme, vaan mitä imeytämme

Ajatukseni on, että emme ole sitä mitä syömme, vaan miten syömme ja mitä meihin imeytyy. Se, että saamme kaikki mahdolliset kehomme rakannusaineet ja kehomme on mahdollisemman puhdas, auttaa meitä jaksamaan ja voimaan hyvin. Suolistostamme ei turhaan puhuta, että ne ovat toiset aivomme. Suolisto on herkkä elin, joka kaipaa stressitöntä elämänasennetta, huolenpitoa ja riittävää liikuntaa, mutta ennen kaikkea terveellistä ravintoa. Periaatteessa helppoa, mutta monelle niin vaikeaa! Suolistomme kunto vaikuttaa mm. mielialaan, hormonitoimintaan, vireystilaan, ihon kuntoon, vastustusykyyn, nivelten kuntoon, hermostoon ja aineenvaihduntaan. Oikeastaan siis ihan kaikkeen. Blogissani tulen keskittymään siihen, miten tärkeää ravitsemus on ja miten voisimme tehdä siitäkin asian, josta voi nauttia suurella sydämellä.

 

"Sitku" ajattelu

Ravinnon/ravitsemuksen vastapainona on elämääntyylimme, joka vie meitä eteenpäin. Nykymaailma on kiireistä. Juoksemme kellon kanssa paikasta toiseen, pysähtymättä hetkeen. Huomaamme ajattelevamme usein "sitten kun...".  Miksi tuhlaamme aikaamme näille selityksille? Selitysten sijasta voisimme alkaa toimimaan niiden asioiden eteen, joita oikeasti koemme elämässämme tärkeäksi. Elämämme on kuitenkin tässä päivässä ja tässä hetkestä. Kuinka voisimme nauttia siitä? Kuinka voisimme pysähtyä, hengähtää antaa itsellemme aikaa? Blogissani tuon ajatuksia ja vinkkejä myös tähän osa-alueeseen.

 

If You can dream it, You can do it! (Walt Disney)

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, haluan tuoda ajatuksia esille myös positiivisen ajattelun merkityksestä ja uskalluksesta unelmoida. Sitä mitä ajattelet, vedät puoleesi elämässä. Ajatteletko myönteisesti ja objektiivisesti vai keskittyykö elämäsi valittamiseen ja voivottamiseen? Uskallatko luoda unelmia ja pilvilinnoja ja tavoitella niitä? Lähdetään rakentamaan itsellemme unelmia ja elämään niitä kohti!

Toivottavasti viihdyt blogini seurassa ja saat ammennettua sieltä itsellesi vinkkejä ja elämäniloa!

Iloisin ajatuksin,
Anne